ruffineyangassa's profile image - click for profile

Ruffine Yangassa's Fundraiser:

Ruffine for Zuiddag

Ruffine's Photo
Ruffine's Photo
Ruffine's Photo
Ruffine's Photo
Ruffine's Photo
Ruffine's Photo
Ruffine's Photo

BENEFITING:

Ruffine Yangassa

THE STORY:

Zuiddag vzw, samen met Bello Belgo vzw, helpt mee aan het financiëren van een jongerenproject rond kwaliteitsonderwijs in de sloppenwijken van Caracas (Venezuela), de gevaarlijkste stad van Zuid-Amerika. Samen willen zij de Venezolaanse jongeren helpen leiders te worden waar dat het meest nodig is: in de sloppenwijken waar ze wonen. 

Het concept van Zuiddag is eenvoudig en uniek: jongeren uit België werken jaarlijks één dag en het loon dat ze verdienen staan ze af aan leeftijdsgenoten in de wereld. In 2012 gaat de werkdag door op 18 oktober.

Op initiatief van Ruffine Yangassa, finaliste voor Miss Exclusive 2013, wordt er dit jaar voor de eerste keer ook geld ingezameld dat niet van de werkdag komt. 

Ruffine over haar missie: "Als Finaliste van Miss Exlusive 2013 wil ik deze opportuniteit gebruiken om Zuiddag te steunen. Zuiddag geeft jongeren de kans om een verschil te maken in de wereld door lokaal scholen, bedrijven, gemeenten en jongeren uit Noord en Zuid samen te brengen.", vertelt Ruffine, "Ik sta helemaal achter de visie en missie van Zuiddag en geloof in het belang van dit project omdat Zuiddag jongeren bewust wil maken over de verantwoordelijkheid die zij hebben om bij te dragen aan het creëren van een meer rechtvaardige wereld. Zuiddag toont aan dat je door minieme inzet, een grote impact kan hebben op het leven van jongeren in het Zuiden."

De Zuiddagpartner in Venezuela werkt onder andere aan het oprichten van een jongerencentrum waar veelbelovende jongeren uit de wijk kunnen samenkomen om ideeën uit te werken. Het is Ruffine haar ambitie om ervoor te zorgen dat dit centrum uitgerust wordt met ICT.

Ruffine:
"Samen met jullie wil ik het nodige geld inzamelen om de jongeren uit te rusten met laptops om zo hun werking te verbeteren. Mijn doel is om minstens 1,000 euro in te zamelen om de basisvoorzieningen te financieren."

Volg de blog, geschreven door de jonge Zuiddag ambassadeurs. 

Beluister hier het verhaal van Isa en Lies, twee jonge Belgische ambassadeurs van Zuiddag die eerder in juli 10 dagen doorbrachten met de jongeren uit de sloppenwijken in Caracas. 

$0

MONEY RAISED
  •  
  •  
  •  

Fundraise for this Campaign

The Team: $0 TOTAL RAISED SO FAR

JOIN THE TEAM

Want to help Fundraise or Volunteer for this amazing Fundraiser? Join the Team

Donor Comments

Ruffine is working on selecting a charity so you can support Ruffine for Zuiddag.